Adverteren in zoekmachines

online adverteren websiteVeel bedrijven maken gebruik van advertentie mogelijkheden. Er wordt bijvoorbeeld op in magazines geadverteerd of er worden advertenties geplaatst in kranten. Een andere mogelijkheid, welke overigens steeds belangrijker wordt, is het online adverteren.

Online zijn er eindeloze mogelijkheden als het gaat om adverteren. Een interessant model is om te adverteren via zoekmachines zoals Google, Yahoo & Bing. Als u er eventjes over nadenkt is dit zeer interessant omdat mensen namelijk zelf op zoek zijn naar bepaalde zaken. Wanneer uw website of advertenties vervolgens tevoorschijn komt, kan dit grote voordelen opleveren. Met website seo optimalisatie kunt u bovenaan de ‘echte’ resultaten in de zoekmachines scoren. Mensen zullen in veel gevallen sneller contact met u opnemen.

Organische VS. Betaalde resultaten

Als het om adverteren in zoekmachines gaat zijn er eigenlijk 2 mogelijkheden. Ten eerste is het mogelijk om echt te adverteren. Dit wordt ook wel PPC genoemd, wat staat voor ‘pay per click‘. Iedere keer dan iemand op uw advertentie klikt, kost dit u geld. U kent de advertenties in Google waarschijnlijk zelf ook wel. Ze staan boven de ‘echte’ resultaten. Een andere mogelijkheid is om in het organische gedeelte in Google te verschijnen. Dit wordt gedaan door bepaalde optimalisatie technieken toe te passen op uw website.

Over het algemeen zijn de bezoekers die via het organische gedeelte in Google op uw website komen van hogere kwaliteit als de betaalde bezoekers. Als u er eventjes over nadenkt is dat ook helemaal niet zo vreemd. Veel mensen weten namelijk dat ze op een advertentie geklikt hebben, bij het organische gedeelte is het vertrouwen in uw website vaak een stuk hoger.

Zeker op lokaal vlak zijn er veel resultaten te behalen in het organische gedeelte. Kies daarom voor zoekmachine optimalisatie Amsterdam als u in die regio beter vindbaar wilt worden. Als mensen lokaal op zoek zijn naar een bepaalde dienst, dan kan uw website bovenaan de zoekresultaten zichtbaar worden. Hier liggen voor veel bedrijven enorme kansen.